PUNJENJE GRIJANJA

Kako ispuniti standarde.
I najveći zahtjevi.

Proizvođači tehnologije grijanja postigli su veliki napredak posljednjih godina. Kondenzacijski kotlovi, pumpe i izmjenjivači topline rade sve učinkovitije. Nažalost, moderna performansi čuda postaju sve osjetljivija koliko se radi o kvaliteti vode za punjenje.

To znači za grijanje inženjera i instalatera da se moraju intenzivno baviti temom punjenja grijanja. U početku su odrednice proizvođača grijanja odlučne. Mnogi sada propisuju demineraliziranu vodu - što znači da nema potrebe za daljnjom usporedbom procesa za inženjer grijanja. Osim toga, tretman grijanja vode reguliran je VDI smjernicom 2035. Sukladno tome, moguća je i slanost i vožnja s niskom soli. Obje metode imaju svoje prednosti i nedostatke.
Desalinizacija (niska sol)

U desalinizaciji, sve otopljene soli potpuno se uklanjaju iz vode. Vodljivost se smanjuje.
Prednosti postupka:

    Vjerojatnost korozije smanjuje se s vodljivosti.
    Mali rizik od mikrobnih napada.

Omekšavanje (slano)

Kada se omekšava voda, samo se uklanjaju kalcijev i magnezij samo tvrdoća. Preostale soli ostaju u vodi; vodljivost ostaje nepromijenjena.
Prednosti postupka:

    Jeftin i jednostavan za obavljanje postupka.
    PH u vodi za zagrijavanje regulira se do određene mjere.
    Ponovno punjenje vode ili male količine sirove vode moguće je.

Nedostatak postupka:

    Tijekom zagrijavanja, može se pojaviti tzv. Samo-alkalizacija. Voda ispušta CO2 i oblikuje jako alkalni natrijev karbonat. Tako pH može brzo prijeći granicu od 8,5 - veliki problem za aluminijske materijale.

Punjenje i nadopunjavanje sustava grijanja tople vode klikni na slike za više o proizvodu!