Uvjeti prodaje

NARUČIVANJE

Proizvodi se naručuju putem košarice i neopozivi su. Ako prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti sve naručene proizvode, o tome ćete obavijestiti kupca e-mailom i/ili telefonom da dogovorite novi termin isporuke ili povrat novca.

UVJETI DOSTAVE

Naručena roba dostavlja se ispred kuće, zgrade ... Na proizvodu u WEB SHOP-u navedeno je ako je dostava za proizvod besplatna. Za proizvode koji nemaju navedenu besplatnu dostavu, ista se plaća 45,00 kn, a taj se iznos dodaje na predujam. Robu dostavljamo na područje cijele Hrvatske (ako nije drugačije naznačeno u web shop-u u opisu proizvoda). Proizvodi se šalju putem pošte, GLS -a, HP express -a ili druge ovlaštene prijevozničke tvrtke.

Dostava proizvoda vrši se isključivo na području Hrvatske po uvjetima navedenim u web shop-u.

dostava je besplatna za kupnju proizvoda u vrijednosti iznad 1500,00 hrk- samo za Republiku Hrvatsku.

Dostava za druga područja posebno se plaća i kupuje moguće je izvršiti isključivo po zatraženoj ponudi.

Rok isporuke je unutar 4 radna dana ako nije drugačije navedeno uz proizvod na našem WEB SHOP-u. Rok isporuke računa se od trenutka primio uplatu naručene robe na naš žiro račun ili kada transakcija putem kreditnih kartica bude autorizirana i odobrena.

Oslobađanje od odgovornosti

Prodavatelj se trudi osigurati usklađena i ažurnost podataka objavljenih na internetskim stranicama http://www.vernon.hr Unato.č tome mogu se karakteristike proizvoda, njihovo stanje na skladištu i cijena promijeniti tako brzo da Prodavatelj ne uspije na vrijeme ažurirati podatke na internetskim stranicama . U tom slučaju Prodavatelj će kupiti u najkraćem mogućem vremenskom razdoblju obavijestiti o promjeni i omogućiti mu opoziv narudžbe ili zamjenu naručenog proizvoda.

 

REKLAMACIJE I POVRAT ROBE

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koji je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.
VERNON doo preporučuje svojim kupcima:

Ako je ambalaža vidno oštećena nemojte preuzimati proizvod od dostavljača, nego dostavljati skrenite pozornost na oštećenje ambalaže, NE PREUZIMAJTE PROIZVOD i zatražite da vratite proizvod Vernon doo te nas obavijestite o nepreuzimanju paketa na info@vernon.hr ili 09123000311, jer se u suprotnosti smatra da ste preuzeli proizvod s neoštećenom ambalažom.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koji je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.
VERNON preporučuje svojim kupcima:

Ako  je ambalaža oštećena nemojte preuzimati proizvod, nego dostavljajte skrenite pozornost na oštećenje ambalaže i tražite da vratite proizvod pošiljatelja, jer se u suprotnosti smatra da ste preuzeli proizvod s neoštećenim ambalažom.
- Ako je ambalaža neoštećena i preuzeli ste proizvod, pažljivo skinite ambalažu uz što manje oštećenje jer je oštećena ambalaža umanjuje vrijednost proizvoda (postoci u tablici).
- Pažljivo pogledajte karakteristike proizvoda koji su navedeni na internetskoj stranici Vernon doo prilikom izbora proizvoda (za detalje i nejasnoćr nas kontaktirajte putem telefona 0912300311)
- Pregledajte proizvod prije prve uporabe, ako postoje vidljiva oštećenja (npr. Slomljen je dio, ogreben proizvod što je nastalo uslijed transporta ili krivog skladišta) što prije obavijesti Vernon doo i vratite proizvod bez da ste ga koristili, jer svako daljinsko upravljanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda.
- Ako pak proizvod nema vidljivih oštećenja, pregledajte proizvod, njegovu prirodu, obilježja i funkcionalnost (npr. Aktivirajte - upalite uređaj na struju) i ako niste zadovoljni proizvodom, možete ga vratiti, ali nemojte koristiti proizvod, njime rukovati, jer svako daljinsko upravljanje proizvodnjom upravlja vrijednostima proizvoda (npr. montiranje i puštanje vode kroz Judo filtere, stavljanje voća u sokovnike i blendere i sl.)
- Rukovanjem/korištenjem proizvoda smatra se primjerice za blender/sokovnik stavljanje voća i sl. u uređaj. Rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda Vernon doo će postupati po navedenim postocima za smanjenje vrijednosti proizvoda.
- Vernon doo obavještava kupce o specifičnim svojstvima pojedinih proizvoda kao što su: sokovnici, blenderi, dehidratori ionizatori i nano proizvodi za koje zbog njihovih karakteristika nije moguće provjeriti njihovu funkcionalnost bez rukovanja proizvodom, npr. Montiranja-stavljanja u funkciju- prskanja i nanošenja.Iz tog razloga Vernon doo neće biti u mogućnosti izvršiti povrat kupoprodajnih cijena (u cjelini ili djelomično) za ove proizvode u slučaju kada je za povratak naveden razlog: provjera funkcionalnosti jer sama provjera funkcionalnosti umanjuje vrijednost proizvoda i stanje proizvoda nepovratno se mijenja.
-Vernon doo preporučuje kupcima da proizvode za koje je potrebno montirati-pustiti u rad obavezno kontaktirati ovlašteni servis jer bez toga će svaki neovlašteno montirani-pušten u rad proizvoda spadati u kategoriju oštećenog proizvoda.
- Vernon doo utvrđuje uvjete povrata - postotke umanjenja iznosa povrata kupaca uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda.

1. Postotak umanjenja iznosa povrata s obzirom na stanje originalne ambalaže vraćenog proizvoda:

  STANJE ambalaže i postotak umanjenja vrijednosti vraćenog proizvoda
Mali Kućanski aparati Neoštećena ambalaža 0% Oštećena ambalaža 10% Bez orginalnih ambalaža 20%
Ostali proizvodi Ovisi o procijenjenom ovlaštenom servisu ili prodavatelju.

2. Postotak umanjenja iznosa povrata s obzirom na stanje vraćenog proizvoda:

  Stanje proizvoda

a) Mali kućanski aparati

Proizvod orginalno zapakiran: 0%

Proizvod nije korišten tj. koristi se isključivo za provjeru funkcionalnosti: 0% (ovisno o stanju ambalaže)

Proizvod koji se koristi/oštećen: Ovisno o procijenjenoj šteti od strane prodavatelja/službenog servisa

Ostali proizvodi: Ovisi o procijenjenom službenom servisu ili prodavatelju.

Pravo na odustajanje od ugovora ne odnosi se na ove slučajeve

 • ugovori o isporuci robe koja proizvodno nije predodređena i čija je proizvodnja pretežno pripisana potrošačkom izboru ili označavanju ili ako je takva roba jasno proizvedena na osobni zahtjev potrošača.
 • ugovori o isporuci robe koja je prilagođena i izrađena prema mjeri na zahtjev kupca robe za kupcu.

Povrat robe koja je proizvedena i/ili naručena od dobavljača po narudžbi kupca određenih karakteristika (veličina, boje i sl.) A koja je isporučena kupcu u ispravnom stanju NIJE MOGUĆ. (odnosi se na program JUDO, program Santos i Zumex)

U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), Vernon doo ima pravo umanjiti iznos od uplaćenog iznosa za iznos izravnih troškova povrata proizvoda. Vernon doo je odgovor za materijalne nedostatke proizvoda koji se prodaju na svojim stranicama skladno pozitivnim propisima a posebno Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvaren iznos povrata kupca bit će primiti u roku od 10 dana putem pošte ili elektroničkom poštom. Povrat novčanih sredstava kupcu bit će odražen najkasnije u roku od 5 dana od datuma upućivanja obavijesti kupca o prihvaćanju povrata. 

Pravo na jednostrani raskid ugovora Zakonom je isključeno u više slučajeva i ti slučajevi navedeni u ovom tekstu.
Cjelovite informacije vezane uz pravo kupnje na jednostrani raskid ugovora možete pronći na ovom linku: Zakon o zaštiti potrošača

Link za preuzimanje: Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora-VERNON.pdf

Pisani prigovor, Odgovor, Obavijesti
Svojom reklamom možete Nam se  javiti na Naš kontakt telefon 091 2300311 ILI 091 2300312 ja obavezno pismeno na mail info@vernon.hr

Prilikom reklamiranja proizvoda, molimo Vas da nam javite broj narudžbe ili broj računa pod kojim je naručen/kupljen reklamni proizvod.

Za uređaje je navedeno na jamstvenom popisu detaljno tko je davatelj jamstva, uvjeti reklamacije, jamstva i servisa. Jamstvo je samo uz predočenje ovjerenog jamstvenog lista i računa prodavača.

Vernon doo će učiniti sve kako bi se eventualno spor rješio sporazumno u skladu s dobrom trgovačkim praksom.

Posebnim regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU poruke vezane uz online kupnju bit će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje .

To znači da ako naiđete na problem tijekom online kupnje i niste ga mogli riješiti sporazumno s Vernonom doo (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) Svoj prigovor možete podnijeti klikom na službenu web stranicu Europske komisije OnlineDisputeResolution (ODR).

Pravo odustajanja od kupovine, vraćanje robe

Kupac ima pravo, ne navodi razloge za to jednostrano raskinuti ugovor o kupoprodaji zaključen putem internetskih trgovina u roku od 14 dana od dana kada je njemu ili osobi koju je on odredio Proizvod predan u posjed. Kupac to može učiniti putem nedvosmislene pisane izjave poslane Prodavatelju na e-mail ili adresu (preporučeno) Prodavatelja navedene u elektronskoj potvrdi narudžbe u kojoj će se provjeriti svoje ime i prezime, adresa, broj telefona ili e-mail i podaci o naručenom ili primljenom proizvodu , broj računa i datum kupnje.
Prodavatelj je dužan bez odgađanja dostaviti Kupcu potvrdu o primitku izjave o raskidu ugovora.U slučaju da Kupac izvrši raskid ugovora, Prodavatelj će mu najkasnije u roku od 30 dana od dana kada je zaprimio odluku Kupca o raskidu ugovora, vratiti cjelokupni plaćeni iznos, uključujući i trošak dostave u skladu sa uvjetima iz ovih Općih uvjeta, ako je plaćen, na isti način kako je uplata izvršena. Povrat novca bit će izvršen isključivo nakon što Prodavatelj na adresu primi vraćeni proizvod. Neposredan trošak povrata robe snosi sam Kupac. Vraćeni Proizvodi moraju biti nerabljeni, neoštećeni i originalnoj neoštećenoj ambalaži sa cjelokupnim sadržajem paketa uz priloženu presliku računala. Kupac odgovara za svako umanjenje vrijednosti robe koja je rezultat rukovanja robom.

ZAŠTITA PODATAKA

Vaše osobne podatke koje želite dobrovoljno pohraniti ćemo u našoj evidencijskoj bazi kupaca. Vaši osobni podaci prikupljaju se i koriste u svrhu obrade narudžbe, za slanje promotivnih materijala, za neophodan odnos s kupcima radi provjere i autorizacije prilikom plaćanja kreditnim karticom, u mjeri i vremenu koje je potrebno za postizanje navedenih svrha u svakom pojedinom slučaju.
Prilikom registracije kupca dajete Vašu suglasnost za obradu Vaših podataka u gore navedenim svrhama. Kupac je suglasan da Vernon doo može obrađivati ​​vaše podatke elektroničkim poštom, pismenim putem i telefonskim putem na kućnu adresu dostavljati materijale kojima će se obavještavati o pogodnostima i novinama u svojoj ponudi.

Vaši osobni podaci štitimo sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka i nećemo ih na koji način učiniti dosupnima trećim pravnim i fizičkim osobama. Potrebne osobne podatke prosljeđujemo isključivo poslovnim partnerima za realizaciju isporuke Vaše narudžbe ili za potrebe adresiranja tiskanih reklamnih materijala. Imate pravo zatražiti izmjenu ili nadopunu netočnih i nepotpunih podataka.

Jamčimo Vam da Vašu e-mail adresu i ostale podatke ne stavljaju trećim pravnim i fizičkim osobama na raspolaganje bez Vašeg pristanka. Od navedenog se isključuje uvid od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske za potrebe istražnih radnjih tema valjanog sudskog naloga.

Reklamacije i prigovori


Ako ste nezadovoljnim proizvodom kojeg ste kupili - obratite nam se s povjerenjem i reklamacijom ćemo riješiti u najkraćem mogućem roku.

Ako uspostavite da proizvod koji ste kupili niste iz nekog razloga zadovoljni, molimo vas da nas u roku od 14 dana od datuma primitka proizvoda odnosno primitka zadnjeg proizvoda iz narudžbe kontaktirate i slijedite navedene korake:

Pošaljite nam informacije s brojem narudžbe, brojem računala ili vašim korisničkim imenom i opisom oglašavanja e-mailom na info@vernon.hr  ili putem telefona na 0912300311.

Ovisno o vašem prigovoru/reklamaciji i konkretno opisanim razlozima nezadovoljstva proizvodom, poslat ćemo vam informaciju o:

mogućnosti zamjene proizvoda, povratu proizvoda, povrata novca, servisne usluge u slučajevima potrebe popravka proizvoda, i drugim informacijama vezano za vašu reklamaciju

Povrat robe koji je isporučen i naručen od proizvođača po specifikaciji kupca (JUDO, ZUMEX, SANTOS ...) a isporučen je u ispravnom stanju-NIJE MOGUĆ


U slučajevima zamjene ili povrata proizvoda nakon dogovora s Vama na Vašu adresu šaljemo dostavnu službu koja prikuplja reklamne proizvode i vraća se na naše skladište. Kada proizvod stigne na skladište, šaljemo vam obavijest o povratu nove/slanju zamjenskog proizvoda. Povrat novca/zamjena za novi proizvod izvršavamo u roku 4-5 radnih dana, a najkasnije u roku od 14 dana. U suprotnom nas kontaktirajte na telefon 0912300311 ili na mail info@vernon.hr.

U slučaju da je proizvod potrebno poslati u ovlašteni servis, poslat ćemo vam sve podatke ovlaštenog servisa.

Ako je ambalaža oštećena nemojte preuzimati proizvod, nego dostavljaču skrenite pozornost na oštećenje ambalaže i tražite da nam vrati vrata. Ako kupac ne reklamira oštećenje ambalaže dostavlja u trenutku preuzimanja proizvoda, smatra se da je preuzeo proizvod s neoštećenim ambalažom.

Ako se oštećenje na proizvodu utvrdi nakon skidanja ambalaže, sačuvajte originalnu ambalažu u roku od 14 dana od dana primitka robe kontaktirajte Vernon doo. Ako Vernon doo organizira prijevoz robe radi povrata, potrebno je proizvod zapakirati u originalnu ambalažu kako bi se izbjegla daljnja oštećenja na proizvodu. Ako se radi o specifičnoj ambalaži (npr. Stiropor, karton, folija ...) potrebno je dobro učvrstiti sve dijelove ambalaže radi zaštite proizvoda.

Odredbom Europske komisije br. 524/2013 o on-line rješavanju potrošačkih sporova koje se primjenjuje od 09.01.2016 godine, u pogonu je stavljena Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS). Elektronska poveznica (veza) na Platformu za ORS -  http://ec.europa.eu/odr .

U slučaju neriješenih prigovora potrošači mogu rješavati potrošačke spor putem tijela za ARPS sukladno Zakonu o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova (NN 121/16). Trgovac Vernon doodoo će u slučaju podnošenja prijedloga za mirenje sudjelovati u postupku pred ARPS tijelom: Sud časti u Hrvatskoj gospodarskoj komori, Zagreb, Rooseveltov trg 2 ili na  sudcasti@hgk.hr .

ZAŠTITA PODATAKA

Vaše osobne podatke koje ćemo dobrovoljno pohraniti ćemo u našoj evidencijskoj bazi kupaca. Vaši osobni podaci prikupljaju se i koriste u svrhu obrade narudžbe, za slanje promotivnih materijala, za neprikladnost odnosa s kupcima radi provjere i autorizacije prilikom plaćanja kreditnim karticom, u mjeri i vremenu koje je potrebno za postizanje navedenih svrha u svakom pojedinom slučaju.
Prilikom registracije kupca dajete Vašu suglasnost za obradu Vaših podataka u gore navedenim svrhama. Kupac je suglasan da se Vernon trgovina doo može obrađivati ​​elektroničkim poštom, pismenim putem i telefonskim putem na kućnu adresu dostavljati materijale kojima će se obavještavati o pogodnostima i novinama u svojoj ponudi.

Vaši osobni podaci štitimo sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka i nećemo ih na koji način učiniti dosupnima trećim pravnim i fizičkim osobama. Potrebne osobne podatke prosljeđujemo isključivo poslovnim partnerima za realizaciju isporuke Vaše narudžbe ili za potrebe adresiranja tiskanih reklamnih materijala. Imate pravo zatražiti izmjenu ili nadopunu netočnih i nepotpunih podataka.

Jamčimo Vam da Vašu e-mail adresu i ostale podatke ne stavljaju trećim pravnim i fizičkim osobama na raspolaganje bez Vašeg pristanka. Od navedenog se isključuje uvid od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske za potrebe istražnih radnjih tema valjanog sudskog naloga.

ZAŠTITA PODATAKA

ZAŠTITA PODATAKA-IZJAVA O POVJERLJIVOSTI

Vaše osobne podatke koje dajemo dobrovoljno pohraniti ćemo u našoj evidencijskoj bazi kupaca. Vaši osobni podaci prikupljaju i koriste u svrhu obrade narudžbe, za slanje promotivnih materijala, za neprikladnost odnosa s kupcima radi provjere i autorizacije prilikom plaćanja kreditnim karticom, u mjeri i vremenu koje je potrebno za postizanje navedenih svrha u svakom pojedinom slučaju.
Prilikom registracije kupca dajete Vašu suglasnost za obradu Vaših podataka u gore navedenim svrhama. Kupac je suglasan da se VERNON doo može obrađivati ​​elektroničkim poštom, pismenim putem i telefonskim putem na kućnu adresu dostavljati materijale kojima će se obavještavati o pogodnostima i novinama u svojoj ponudi.

Vaši osobni podaci štitimo sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka i nećemo ih na koji način učiniti dosupnim trećim pravnim i fizičkim osobama. Potrebne osobne podatke prosljeđujemo isključivo poslovnim partnerima za realizaciju isporuke Vaše narudžbe ili za potrebe adresiranja tiskanih reklamnih materijala. Imate pravo zatražiti izmjenu ili nadopunu netočnih i nepotpunih podataka. Vernon trgovina doo daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele ili ne da se njihovo ime ukloni s popisa koji se koristi za promotivne svrhe. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici te naši poslovni partneri odgovorni su za slanje gore navedenih načela zaštite privatnosti.

Jamčimo Vam da Vašu e-mail adresu i ostale podatke ne stavljaju trećim pravnim i fizičkim osobama na raspolaganje bez Vašeg pristanka. Od navedenog se isključuje uvid od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske za potrebe istražnih radnjih tema valjanog sudskog naloga. VIŠE KLIKOM NA LINKU ZAŠTITA PODATAKA

Uvjeti prodaje i povrata robe

Kupac može postati svaka punoljetna i poslovno sposobna osoba koja prihvaća naše uvjete poslovanja što se potvrđuje narudžbom artikala. Prihvaćanje općih uvjeta poslovanja kupac potvrđuje prilikom narudžbe za kupnju artikala putem našeg WEB SHOPA -a. 
Cijene u WEB SHOP-u izrađene su u HRK sa PDV-om.

Istaknute cijene sadrže akcijski popust. U slučaju promjene cijene sva naručena roba bit će isporučena po cijenama koje su bile aktualne pri izradi predračuna. Valjanost predračunanja je 5 dana osim ako to nije kod akcijskih artilkala zbog ograničenih količina ili ako je drugačije navedeno.

Proces kupovine, uvjeti poslovanja, kupnje i prodaje robe putem našeg WEB SHOP-a definiraju slijedeće parametre: registracija korisnika, narudžba, odabir načina plaćanja, dostava, povrat i reklamacija ogrtača. 

Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronički naručuje barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i šalje ih putem web aplikacija na našem WEB SHOP-u.

 

Vernon dooVam omogućuje naručivanje proizvoda plaćanjem izravno putem interneta (WEB SHOP) i na:


NAČINI PLAĆANJA: 
 

2 do 12 rata bez kamata i naknada (ZA IZNOS KUPOVINE VEĆI OD 1000,00 kn)

 • Diners kartica do 12 rata
 • Maestro, Visa i Visa Premium kartica PBZ-a do 12 rata
 • Master i Visa kartica Zagrebačke banke do 12 rata
 • Sve ostale kartice jednokratno

 

Nakon odabira plaćanja Karticama i odabirom vrsta kartica, sustav će se automatski za gore navedene kartice koje imaju opciju upročnog plaćanja, otvoriti prozor sa odabirom broja rata (2- 12 rata neovisno o vrsti kartice). Minimalni iznos narudžbe za mogućnost plaćanja po stopi je 1000,00 kn

 

Jednokratno

 • Karticom tekućeg računa - Maestro karticom Zagrebačke banke
 • Kreditnim karticama:
 • Diners kartica, Maestro, Visa i Visa Premium kartica PBZ-a, Master i Visa kartica Zagrebačke banke, sve ostale kartice jednokratno
 • Općom uplatnicom ili Internet bankarstvom (odabir načina plaćanja prilikom naručivanja u našem web shopu ili po primitku ponude od strane Vernon trgovine d.o.o.)
 • Gotovinom (po primitku pošiljke) putem ovlaštene kurirske službe

 

1. Plaćanje po primitku pošiljke (Isključivo za područje Republike Hrvatske):

Opcija plaćanja pouzećem Vam omogućuje da iznos narudžbe podmirite prilikom dostave na navedenu adresu dostavljaču kurirske službe, tek kada robu stigne na Vašu adresu. Plaćanje pouzećem nije moguće kod osobnog preuzimanja na našem skladištu. Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.


2. Plaćanje kreditnim karticama:

PUTEM CORVUS PAY 

Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) najviši je informacijski sigurnosni standard za organizacije koje pohranjuju, procesiraju ili prenose informacije o karticama i njihovim vlasnicima. Definiran je na globalnoj razini od strane najjačih kartičnih organizacija.
CorvusPay PCI DSS Level 1 certifikat posjeduje od 2012. godine i svake ga godine uspješno obnavlja!

ZA ODABIR PLAĆANJA KARTICAMA

 • Diners kartica obročno do do 12 rata (minimalan iznos 1000,00kn)
 • Maestro, Visa i Visa Premium kartica PBZ-a do 12 rata (minimalan iznos 1000,00kn)
 • Master i Visa kartica Zagrebačke banke do 12 rata (minimalan iznos 1000,00kn)
 • Sve ostale kartice jednokratno

 

3. Virmansko plaćanje

NALOGOM ZA PLAĆANJE (VIRMAN-UPLATNICA) – e-bankarstvom, virmanom ili općom uplatnicom na temelju ispisanog predračuna čija je opcija 5 dana (Valjanost predračuna je 5 dana osim ako to nije kod akcijskih artilkala zbog ograničene količine drugačije navedeno)


Kod izbora ovog načina plaćanja, na Vašu e-mail adresu dobiti ćete predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Uplatu zatim možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune - banka, pošta, Fina...
Po zaprimljenoj uplati, poslat ćemo vam naručene proizvode.
VERNON d.o.o.  WEB SHOP (POSLOVNA JEDINICA 1) Bleiburških žrtava 1945/1, HR-10430 Samobor

PBZ IBAN:HR5023400091110537294

Svrha: plaćanje po predračunu 
Poziv na broj: model prazno -50-BROJ PREDRAČUNA-01
Iznos: "iznos narudžbe" 

Za sve dodatne informacije - KONTAKT MOBITEL: +385 (0) 91 2300311

U cilju brže obrade i isporuke narudžbe Vas pošaljite mail sa detaljima uplate na info@vernon.hr

 

NARUČIVANJE

Proizvodi se naručuju putem košarice i neopozivi su. Ukoliko prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti sve naručene proizvode, o tome će obavijestiti kupca e-mailom i/ili telefonom  te dogovoriti novi termin isporuke ili povrat novca.

 Oslobađanje od odgovornosti

Prodavatelj se trudi osigurati sukladnost i ažurnost podataka objavljenih na internetskim stranicama http://www.vernon.hr. Unatoč tome mogu se karakteristike proizvoda, njihovo stanje na skladištu i cijena promijeniti toliko brzo da Prodavatelj ne uspije na vrijeme ažurirati podatke na internetskim stranicama. U tom slučaju Prodavatelj će Kupca u najkraćem mogućem vremenskom razdoblju  obavijestiti o promjenama i omogućiti mu opoziv narudžbe ili zamjenu naručenog proizvoda.

 REKLAMACIJE I POVRAT ROBE

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.
VERNON  preporuča svojim kupcima:
Ukoliko je ambalaža oštećena nemojte preuzimati proizvod, nego dostavljaču skrenite pažnju na oštećenje ambalaže i zatražite da proizvod vrati Vernon d.o.o., jer se u suprotnom smatra da ste preuzeli proizvod s neoštećenom ambalažom.
- Ukoliko je ambalaža neoštećena i preuzeli ste proizvod, pažljivo skinite ambalažu uz što manje oštećivanje jer oštećena ambalaža umanjuje vrijednost proizvoda (postoci u tablici).
- Pažljivo pogledajte karakteristike proizvoda koji su navedeni u ponudi na Internet stranici Vernon trgovine prilikom izbora proizvoda (za detalje i nejasnoće nas i kontaktirajte telefonom) 
- Pregledajte proizvod prije prve upotrebe, ako ima vidljivih oštećenja (npr. slomljen je dio, ogreben proizvod što je nastalo uslijed transporta ili krivog skladištenja) što prije obavijestite Vernon d.o.o. i vratite proizvod bez da ste ga koristili, jer svako daljnje rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda.
- Ukoliko pak proizvod nema vidljivih oštećenja, pregledajte proizvod, njegovu prirodu, obilježja i  funkcionalnost (npr. aktivirajte uređaj) na struju i ako niste zadovoljni proizvodom možete ga vratiti, ali nemojte proizvod koristiti, njime rukovati, jer svako daljnje rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda. 
- Rukovanjem/korištenjem proizvoda smatra se primjerice za blender/sokovnik stavljanje voća i sl. u uređaj. Rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda te će Vernon trgovina postupati navedenim postocima za umanjenje vrijednosti proizvoda.
- Vernon d.o.o. obavještava kupce o specifičnim svojstvima pojedinih proizvoda kao što su: sokovnici, blenderi, dehidratori ionizatori i nano proizvodi za koje zbog njihovih karakteristika nije moguće provjeriti njihovu funkcionalnost bez rukovanja proizvodom npr. Montiranja-stavljanja u funkciju- prskanja i nanošenja. Iz tog razloga Vernon d.o.o. neće biti u mogućnosti izvršiti povrat kupoprodajne cijene (u cjelosti ili djelomično) za ove proizvode u slučaju kada je za povrat naveden razlog: provjera funkcionalnosti jer sama provjera funkcionalnosti umanjuje vrijednost proizvoda time što se stanje proizvoda nepovratno mijenja.
- Vernon d.o.o. preporuča kupcima da za proizvode koje je potrebno montirati-pustiti u rad obavezno kontaktira ovlašteni servis jer bez toga će svaki neovlašteno montirani-pušten u rad proizvod spadati u kategoriju oštećenog proizvoda.
- Vernon d.o.o. utvrđuje uvjete povrata - postotke umanjenja iznosa povrata kupcu uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda. 

1.       Postotak umanjenja iznosa povrata obzirom na stanje originalne ambalaže vraćenog proizvoda:

  Stanje ambalaže

                                 Neoštećena ambalaža     Oštećena ambalaža     Bez orginalne ambalaže
Mali kućanski aparati               0%                                10%                                20%
Ostali proizvodi         Ovisi o procijeni službenog servisa ili prodavatelja.

 

2.       Postotak umanjenja iznosa povrata obzirom na stanje vraćenog proizvoda:

 

  Stanje proizvoda

a) Mali kućanski aparati

Proizvod orginalno zapakiran:   0% 

Proizvod nije korišten isključivo provjerena funkcionalnost: 0% (ovisno i o stanju ambalaže)

Proizvod korišten/oštećen:   Ovisno o procijeni štete od strane prodavatelja/službenog servisa

Ostali proizvodi: Ovisi o procijeni službenog servisa ili prodavatelja.

U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), Vernon trgovina ima pravo umanjiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda. Vernon d.o.o.je odgovorna za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima a posebno Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata kupac će primiti u roku od 10 dana putem maila. Povrat novčanih sredstava kupcu bit će odrađen najkasnije u roku od 5 dana od datuma upućivanja obavijesti kupcu.
Pravo na jednostrani raskid ugovora Zakonom je isključeno u više slučajeva i ti slučajevi navedeni u ovom tekstu.
Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronći na ovom linku: Zakon o zaštiti potrošača

Link za preuzimanje:STANDARDNI INFORMACIJSKI OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Pisani prigovor, odgovor, obavijesti
Svoju reklamaciju nam možete javiti na naše kontakt telefone 091 2300311 ili 091 2300312 ili pismeno na mail info@vernon.hr

 Prilikom reklamiranja proizvoda, molimo Vas da nam javite broj narudžbe ili broj računa kojim je naručen/kupljen reklamirani proizvod.

Za uređaje je navedeno na jamstvenom listu detaljno tko je davatelj jamstva, uvjeti reklamacije, jamstva  i servisa. Jamstvo je važeće samo uz predočeni ovjereni jamstveni list i račun prodavatelja.

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje.

To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje i niste ga mogli riješiti sporazumno sa Vernon trgpovinom d.o.o.(neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete podnijeti OnlineDisputeResolution (ODR) European Commission official website.

Pravo odustajanja od kupovine, vraćanje robe

Kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to jednostrano raskinuti ugovor o kupoprodaji zaključen putem internetske trgovine u roku od 14 dana od dana kada je njemu ili osobi koju je on odredio Proizvod predan u posjed. Kupac to može učiniti putem bilo kakve nedvosmislene pisane izjave poslane Prodavatelju na e-mail, adresu ili telefaks Prodavatelja navedene u elektronskoj potvrdi narudžbe u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili e-mail i podatke o naručenom ili primljenom proizvodu.
Prodavatelj je dužan bez odgađanja dostaviti Kupcu potvrdu o primitku izjave o raskidu ugovora. U slučaju da Kupac izvrši raskid ugovora, Prodavatelj će mu najkasnije u roku od 30 dana od dana kada je zaprimio odluku Kupca o raskidu ugovora, vratiti cjelokupni plaćeni iznos, uključujući i trošak dostave u skladu sa uvjetima iz ovih Općih uvjeta, ako je plaćen, na isti način kako je uplata izvršena. Povrat novca biti će izvršen isključivo nakon što Prodavatelj na adresu označenu na računu zaprimi Proizvod. Neposredan trošak povrata robe snosi sam Kupac. Vraćeni Proizvodi moraju biti nerabljeni, neoštećeni i u originalnoj neoštećenoj ambalaži sa cjelokupnim sadržajem paketa uz priloženu presliku računa. Kupac odgovara za svako umanjenje vrijednosti robe koja je rezultat rukovanja robom.

ZAŠTITA PODATAKA 

Vaše osobne podatke koje nam dajete dobrovoljno pohraniti ćemo u našoj evidencijskoj bazi kupaca. Vaše osobne podatke prikupljamo i koristimo u svrhu obrade narudžbe, za slanje promotivnih materijala, za unaprjeđenje odnosa sa kupcima te radi provjere i autorizacije prilikom plaćanja kreditnom karticom, u mjeri i vremenu koje je neophodno za ostvarenje navedene svrhe u svakom pojedinom slučaju. 
Prilikom registracije kupca dajete Vašu suglasnost za obradu Vaših podataka u gore navedene svrhe. Kupac je suglasan da se Vernon d.o.o. može obraćati elektroničkom poštom, pismenim putem i telefonski  te mu na kućnu adresu dostavljati materijale kojima će ga obavještavati o pogodnostima i novinama u svojoj ponudi. 

Vaše osobne podatke štitimo sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka i nećemo ih ni na koji način učiniti dosupnima trećim pravnim i fizičkim osobama. Potrebne osobne podatke prosljeđujemo isključivo poslovnim partnerima za realizaciju isporuke Vaše narudžbe ili za potrebe adresiranja tiskanih reklamnih materijala. Imate pravo zatražiti izmjenu ili nadopunu netočnih i nepotpunih podataka. 

Jamčimo Vam da Vašu e-mail adresu i ostale podatke ne stavljamo trećim pravnim i fizičkim osobama na raspolaganje bez Vašeg pristanka. Od navedenog se isključuje uvid od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga. 

 

IZJAVA O SIGURNOSTI

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.
Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.
Hvala što koristite CorvusPay!   

 Pritužbe i sporovi

Ovi Opći uvjeti su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i drugim propisima Republike Hrvatske. Pritužbe Kupci mogu poslati na adrese Prodavatelja pisanim putem i to putem pošte, telefaksa ili elektronskom poštom kako je to navedeno u popisu Prodavatelja.
Prodavatelj je dužan bez odgađanja potvrditi da je pritužbu primio, obavijestiti Kupca koliko će trajati njezina obrada i pravovremeno ga obavještavati o tijeku tog postupka i najkasnije u roku od 15 dana od dana zaprimanja pritužbe na istu odgovoriti.
Prodavatelj i Kupac će moguće sporove svim silama nastojati riješiti sporazumno, a ukoliko u tome ne uspiju, Kupac može podnijeti prijavu Sudu časti Hrvatske gospodarske komore u slučaju kada je Prodavatelj trgovačkog društvo ili Sudu časti Hrvatske obrtničke komore u slučaju kada je Prodavatelj obrt ili podnijeti prijedlog za mirenje ovlaštenim Centrima za mirenje. Postupak pred sudovima časti provoditi se sukladno Pravilniku o Sudu časti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i Pravilnika o Sudu časti pri Hrvatskoj obrtničkoj komori, a pred centrima za mirenje sukladno Zakonu o mirenju i Pravilnika o mirenju odabranog centra za mirenje. U slučaju spora pred sudom mjesno je nadležan stvarno nadležan sud na čijem se području nalazi sjedište Prodavatelja.

Izjava o povjerljivosti

Ova izjava o povjerljivosti podataka odnosi se na povjerljivost podataka koji se nalaze na Internet stranici VERNON TRGOVINA .hr i koje su korištenjem te stranice prikupljene i pohranjene u bazama podataka VERNON d.o.o. 


VERNON d.o.o. kao pružatelj usluga Internetske stranice www.vernon.hr  pridržava se zakonskih propisa sa ciljem zaštite  privatnosti korisnika.

Molimo da krajnji korisnici pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi razumjeli koje informacije VERNON d.o.o. prikuplja i kako ih koristi.

Krajnji korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi povjerljivosti podataka može poslati e-mail poruku na adresu info@vernon.hr


Molimo da krajnji korisnici pažljivo pročitaju ovu izjavu o povjerljivosti podataka. Pristupanjem ili uporabom naše internetske stranice, krajnji korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa svim uvjetima povjerljivosti podataka i načinima uporabe www.vernon.hr internetske stranice.

Ukoliko se krajnji korisnik ne slaže s ovom Izjavom o povjerljivosti, upućujemo krajnjeg korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu www.vernon.hr.

Ovu izjavu o povjerljivosti podataka VERNON d.o.o. može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta izjave o povjerljivosti podataka u dijelu ""Povjerljivost podataka"" na Internet stranici. Izmjene izjave o povjerljivosti podataka stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici www.vernon.hr.


Svaki Krajnji korisnik sam je odgovoran i dužan periodično pregledati ovu stranicu i proučiti bilo kakve promjene u Izjavi o povjerljivosti podataka. Nastavak uporabe ove Internetske stranice od strane krajnjeg korisnika nakon stupanja na snagu takvih izmjena, podrazumijeva da krajnji korisnik potvrđuje i prihvaća sve uvjete tako izmijenjene Izjave o povjerljivosti podataka.

VERNON  d.o.o. prikuplja informacije koje identificiraju specifičnog krajnjeg korisnika. Kada se krajnji korisnik uključi u određene aktivnosti na www.vernon.hr Internetskoj stranici, kao što su otvaranje korisničkog računa, naručivanje proizvoda ili usluga, slanje povratnih informacija VERNON d.o.o. može od krajnjeg korisnika zatražiti pružanje određenih informacija o sebi kao što su ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), e-mail adresa, telefonski broj , informacije o broju vaše kreditne kartice, datum valjanosti, kod za autorizaciju te druge s tim povezane informacije.  Uključivanje u Identifikacijske aktivnosti i davanje osobnih podataka je odluka krajnjeg korisnika. Ako krajnji  korisnik ne pruži te obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost.
 
VERNON d.o.o.  neće dijeliti osobne podatke krajnjeg korisnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u slijedećoj točki i u situaciji kada to pozitivni propisi  zahtijevaju. 

Osobne podatke će VERNON d.o.o. koristiti za slanje i distribuciju administrativnih i promocijskih e-mail poruka, analizu podataka, obradu plaćanja kreditnim karticama. VERNON  d.o.o. može podijeliti osobne podatke krajnjeg korisnika s Pružateljima usluga distribucije robe za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte.

Krajnji korisnik ima mogućnost pristupa i promjene osobnih podataka koje pruži VERNON d.o.o. Krajnji korisnik može promijeniti bilo koju od svojih osobnih podataka slanjem e-mail poruke na info@vernon.hr. U toj e-mail poruci krajnji korisnik treba navesti svoje ime i prezime, adresu i e-mail adresu, te koje informacije želi nadopuniti.

Kao uvjet kupnje VERNON d.o.o. proizvoda i usluga, VERNON d.o.o. traži dozvolu krajnjeg korisnika za slanje Administrativne i Promocijske e-mail poruke. Ukoliko kao krajnji korisnik ne želite  primati e-mail poruke u bilo kojem trenutku nakon registriranja možete odabrati opciju otkazivanja primanja e-mail poruka slanjem e-mail poruke na info@vernon.hr ili odabirom opcije otkazivanja newslettera koja se nalazi u svakoj newsletter  poruci. 

Zaštitu podataka VERNON d.o.o. uzima ozbiljno i poduzimamo mjere opreza kako bi zaštitili Vaše osobne podatke. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako VERNON d.o.o. provodi komercijalno razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na, ili s www.vernon.hr Internetske stranice te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

Maloljetnici mlađi od 14. godina ne smiju koristiti www.vernon.hrInternetsku stranicu. VERNON doo ne prikuplja ili zadržava podatke o tome tko je tko mlađi od 14. godine pa stoga nije jedan dio ovih Internetskih stranica nije osmišljen na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 14. godine.