Uvjeti povrata robe i pritužbe

NARUČIVANJE

Proizvodi se naručuju putem košarice i neopozivi su. Ukoliko prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti sve naručene proizvode, o tome će obavijestiti kupca e-mailom i/ili telefonom  te dogovoriti novi termin isporuke ili povrat novca.

UVJETI DOSTAVE

Naručena roba dostavlja se do  ispred kuće,zgrade ... Na proizvodu u WEB SHOP-u je navedeno ukoliko je dostava za proizvod besplatna. Za proizvode koji nemaju navedenu besplatnu dostavu ista se naplaćuje 30 kn, i taj se iznos dodaje na predračunu. Robu dostavljamo na području cijele Hrvatske (ukoliko nije drugačije naznačeno u web shop-u u opisu proizvoda). Proizvodi se šalju putem pošte, GLS, HP express dostave ili druge ovlaštene prijevozničke tvrtke.

Dostava proizvoda vrši se isključivo na područje Hrvatske, te  Slovenije(isključivo ako je tako uz proizvod u web shop-u naznačeno) po uvjetima navedenim u web shop-u.

Dostava za druga područja posebno se naplaćuje.

Rok isporuke je unutar 4 radna dana ukoliko nije drugačije navedeno uz proizvod na našem WEB SHOP-u.  Rok isporuke računa se od trenutka kad zaprimimo uplatu naručene robe na naš žiro račun ili kada transakcija putem kreditne kartice bude autorizirana i odobrena.

Oslobađanje od odgovornosti

Prodavatelj se trudi osigurati sukladnost i ažurnost podataka objavljenih na internetskim stranicama http://www.vernon.hr Unato.č tome mogu se karakteristike proizvoda, njihovo stanje na skladištu i cijena promijeniti toliko brzo da Prodavatelj ne uspije na vrijeme ažurirati podatke na internetskim stranicama. U tom slučaju Prodavatelj će Kupca u najkraćem mogućem vremenskom razdoblju  obavijestiti o promjenama i omogućiti mu opoziv narudžbe ili zamjenu naručenog proizvoda.

 

REKLAMACIJE I POVRAT ROBE

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.
VERNON  preporuča svojim kupcima:
Ukoliko je ambalaža oštećena nemojte preuzimati proizvod, nego dostavljaču skrenite pažnju na oštećenje ambalaže i zatražite da proizvod vrati Vernon , jer se u suprotnom smatra da ste preuzeli proizvod s neoštećenom ambalažom.
- Ukoliko je ambalaža neoštećena i preuzeli ste proizvod, pažljivo skinite ambalažu uz što manje oštećivanje jer oštećena ambalaža umanjuje vrijednost proizvoda (postoci u tablici).
- Pažljivo pogledajte karakteristike proizvoda koji su navedeni u ponudi na Internet stranici Vernon prilikom izbora proizvoda (za detalje i nejasnoće nas i kontaktirajte telefonom)
- Pregledajte proizvod prije prve upotrebe, ako ima vidljivih oštećenja (npr. slomljen je dio, ogreben proizvod što je nastalo uslijed transporta ili krivog skladištenja) što prije obavijestite Vernon trgovinu i vratite proizvod bez da ste ga koristili, jer svako daljnje rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda.
- Ukoliko pak proizvod nema vidljivih oštećenja, pregledajte proizvod, njegovu prirodu, obilježja i  funkcionalnost (npr. aktivirajte uređaj) na struju i ako niste zadovoljni proizvodom možete ga vratiti, ali nemojte proizvod koristiti, njime rukovati, jer svako daljnje rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda.
- Rukovanjem/korištenjem proizvoda smatra se primjerice za blender/sokovnik stavljanje voća i sl. u uređaj. Rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda te će Vernon trgovina postupati navedenim postocima za umanjenje vrijednosti proizvoda.
- Vernon trgovina obaviještava kupce o specifičnim svojstvima pojedinih proizvoda kao što su: sokovnici, blenderi, dehidratori ionizatori i nano proizvodi za koje zbog njihovih karakteristika nije moguće provjeriti njihovu funkcionalnost bez rukovanja proizvodom npr. Montiranja-stavljanja u funkciju- prskanja i nanošenja. Iz tog razloga Vernon trgovina neće biti u mogućnosti izvršiti povrat kupoprodajne cijene (u cjelosti ili djelomično) za ove proizvode u slučaju kada je za povrat naveden razlog: provjera funkcionalnosti jer sama provjera funkcionalnosti umanjuje vrijednost proizvoda time što se stanje proizvoda nepovratno mijenja.
- Vernon trgovina preporuča kupcima da za proizvode koje je potrebno montirati-pustiti u rad obavezno kontaktira ovlašteni servis jer bez toga će svaki neovlašteno montirani-pušten u rad proizvod spadati u kategoriju oštećenog proizvoda.
- Vernon trgovina  utvrđuje uvjete povrata - postotke umanjenja iznosa povrata kupcu uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda.

1.       Postotak umanjenja iznosa povrata obzirom na stanje originalne ambalaže vraćenog proizvoda:

  Stanje ambalaže
                                 Neoštećena ambalaža     Oštećena ambalaža     Bez orginalne ambalaže
Mali kućanski aparati               0%                                10%                                20%
Ostali proizvodi         Ovisi o procijeni službenog servisa ili prodavatelja.

2.       Postotak umanjenja iznosa povrata obzirom na stanje vraćenog proizvoda:

  Stanje proizvoda

a) Mali kućanski aparati

Proizvod orginalno zapakiran:   0%

Proizvod nije korišten isključivo provjerena funkcionalnost: 0% (ovisno i o stanju ambalaže)

Proizvod korišten/oštećen:   Ovisno o procijeni štete od strane prodavatelja/službenog servisa

Ostali proizvodi: Ovisi o procijeni službenog servisa ili prodavatelja.

Pravo na odustajanje je od ugovora se ne odnosi na ove slučajeve

  • ugovori o isporuci robe koje proizvodna nije predodređena i čija je proizvodnja pretežno pripisana potrošačevom izboru ili oznaci ili ako je takva roba jasno proizvedena na osobni zahtjev potrošača.
  • ugovori o isporuci robe koja je prilagođene i izrađena po mjeri na zahtjev kupca robe za kupca .

Povrat robe koja je proizvedena i naručena od dobavljača po narudžbi kupca određenih karakteristika  (veličine, boje i sl.) a koja je isporučena kupcu u ispravnom stanju nije moguć.  (odnosi se na JUDO program, Santos i Zumex program)

U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), Vernon trgovina ima pravo umanjiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda. Vernon trgovina je odgovorna za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima a posebno Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata kupac će primiti u roku od 10 dana putem maila. Povrat novčanih sredstava kupcu bit će odrađen najkasnije u roku od 5 dana od datuma upućivanja obavijesti kupcu.
Pravo na jednostrani raskid ugovora Zakonom je isključeno u više slučajeva i ti slučajevi navedeni u ovom tekstu.
Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronći na ovom linku: Zakon o zaštiti potrošača

Link za preuzimanje:Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora-VERNON.pdf

Pisani prigovor, odgovor, obavijesti
Svoju reklamaciju nam možete javiti na naše kontakt telefone 091 2300311 ili 091 2300312 ili pismeno na mail info@vernon.hr

Prilikom reklamiranja proizvoda, molimo Vas da nam javite broj narudžbe ili broj računa kojim je naručen/kupljen reklamirani proizvod.

Za uređaje je navedeno na jamstvenom listu detaljno tko je davatelj jamstva, uvjeti reklamacije, jamstva  i servisa. Jamstvo je važeće samo uz predočeni ovjereni jamstveni list i račun prodavatelja.

Vernon d.o.o. će učiniti sve kako bi se eventualni spor rješio sporazumno u skladu sa dobrom trgovačkom praksom.

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje.

To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje i niste ga mogli riješiti sporazumno sa Vernon trgpovinom d.o.o.(neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete podnijeti klikom na OnlineDisputeResolution (ODR) European Commission official website.

Pravo odustajanja od kupovine, vraćanje robe

Kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to jednostrano raskinuti ugovor o kupoprodaji zaključen putem internetske trgovine u roku od 14 dana od dana kada je njemu ili osobi koju je on odredio Proizvod predan u posjed. Kupac to može učiniti putem bilo kakve nedvosmislene pisane izjave poslane Prodavatelju na e-mail, adresu ili telefaks Prodavatelja navedene u elektronskoj potvrdi narudžbe u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili e-mail i podatke o naručenom ili primljenom proizvodu.
Prodavatelj je dužan bez odgađanja dostaviti Kupcu potvrdu o primitku izjave o raskidu ugovora. U slučaju da Kupac izvrši raskid ugovora, Prodavatelj će mu najkasnije u roku od 30 dana od dana kada je zaprimio odluku Kupca o raskidu ugovora, vratiti cjelokupni plaćeni iznos, uključujući i trošak dostave u skladu sa uvjetima iz ovih Općih uvjeta, ako je plaćen, na isti način kako je uplata izvršena. Povrat novca biti će izvršen isključivo nakon što Prodavatelj na adresu označenu na računu zaprimi Proizvod. Neposredan trošak povrata robe snosi sam Kupac. Vraćeni Proizvodi moraju biti nerabljeni, neoštećeni i u originalnoj neoštećenoj ambalaži sa cjelokupnim sadržajem paketa uz priloženu presliku računa. Kupac odgovara za svako umanjenje vrijednosti robe koja je rezultat rukovanja robom.

ZAŠTITA PODATAKA

Vaše osobne podatke koje nam dajete dobrovoljno pohraniti ćemo u našoj evidencijskoj bazi kupaca. Vaše osobne podatke prikupljamo i koristimo u svrhu obrade narudžbe, za slanje promotivnih materijala, za unaprjeđenje odnosa sa kupcima te radi provjere i autorizacije prilikom plaćanja kreditnom karticom, u mjeri i vremenu koje je neophodno za ostvarenje navedene svrhe u svakom pojedinom slučaju.
Prilikom registracije kupca dajete Vašu suglasnost za obradu Vaših podataka u gore navedene svrhe. Kupac je suglasan da se Vernon d.o.o. može obraćati elektroničkom poštom, pismenim putem i telefonski  te mu na kućnu adresu dostavljati materijale kojima će ga obavještavati o pogodnostima i novinama u svojoj ponudi.

Vaše osobne podatke štitimo sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka i nećemo ih ni na koji način učiniti dosupnima trećim pravnim i fizičkim osobama. Potrebne osobne podatke prosljeđujemo isključivo poslovnim partnerima za realizaciju isporuke Vaše narudžbe ili za potrebe adresiranja tiskanih reklamnih materijala. Imate pravo zatražiti izmjenu ili nadopunu netočnih i nepotpunih podataka.

Jamčimo Vam da Vašu e-mail adresu i ostale podatke ne stavljamo trećim pravnim i fizičkim osobama na raspolaganje bez Vašeg pristanka. Od navedenog se isključuje uvid od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga.